Skattejagt til 200 mia.: Skam jer

Greenpeace protesterede fornylig mod det, de mener er et nyt klimamareridt ved at pakke den britiske regeringschefs hus ind i sort plast. Det virkede ikke, for nu har norske Equinor fået lov til at tømme en ny olieskattekiste, feltet Rosebank, i Nordsøen

Source: http://ekstrabladet.dk/rssfeed/all/

Transkønnet skuespiller kåret til Årets LGBT+-person ved prisshow

Årets Danish Rainbow Awards løb onsdag aften af stablen i Cirkusbygningen i København, hvor skuespilleren og modellen May Lifschitz modtog prisen for "Årets LGBT+-person".

May Lifschitz er en transkønnet kvinde. Hun har blandt andet medvirket i den danske film "Vildheks" og Netflix-serien "Warrior Nun". I august var hun på forsiden af ugebladet Alt for damerne som den første transkønnede person nogensinde.

- Som skuespiller og model har hun kæmpet for, at transpersoner på lige fod med andre skal kunne findes i mediebilledet, skriver Danish Rainbow Awards om May Lifschitz på sin hjemmeside.

"Årets Ally"-prisen gik til Frederiksberg Bibliotek. Prisen tildeles den, der bruger sin platform til at støtte og styrke LGBT+-personers rettigheder og vilkår.

Frederiksberg Bibliotek har modtaget prisen, fordi den lod dragartisterne Diana Diamond og Di Di Cancerella gennemføre en omdiskuteret oplæsning på trods af voldsomme trusler.

Desuden blev Diana Diamond og Di Di Cancerella tildelt prisen som "Årets Drag-performer".

- Det er en fin og fordomsfri alliance mellem de to dragartister og deres unge tilskuere, som på trods af had og modstand beviser, at den kreative udtryksform er nærende for det rene barnesind, skriver Danish Rainbow Awards.

DJ'en Rosa Lux blev kåret som "Årets Artist", mens Checkpoint, som er Aids-Fondets test- og rådgivningstilbud til unge og LGBT+-personer, modtog prisen "Aktivistprisen".

Danish Rainbow Awards er en årlig dansk prisuddeling. Den hylder personer, organisationer og virksomheder, der er med til at skabe bedre livsvilkår for LGBT+-personer i Danmark.

Årets værter var designeren Nicholas Nybro og komikeren Ellie Joker, der også er rapper og skuespiller.

På gæstelisten var blandt andet satiriker Nina Rask, drag-performer Chantal al Arab, skuespiller Johannes Nymark og ligestillingsminister Marie Bjerre (V).

/ritzau/



Source: http://www.kristeligt-dagblad.dk/rss/nyheder

Nordkorea skriver atomvåben ind i forfatningen

Nordkorea har indskrevet landets status som atommagt i sin forfatning.

Det melder nordkoreanske statsmedier torsdag.

- Nordkoreas politik om at opbygge nuklear styrke er blevet gjort permanent som en del af landets fundamentale lovgivning, siger Nordkoreas leder, Kim Jong-un, under et møde i Folkeforsamlingen.

For et år siden vedtog forsamlingen en lov, som erklærede Nordkorea for at være en atommagt.

Kim Jong-un sagde, at det var "uigenkaldeligt".

Loven gav mulighed for såkaldt forebyggende brug af atomvåben til at beskytte Nordkorea.

Siden har Nordkorea udført en række våbentest - dog ikke atomtest. Forholdet til Sydkorea og USA er ekstremt anspændt.

Torsdagens melding mindsker i yderligere grad Vestens og flere omkringliggende landes håb om atomafrustning i Nordkorea.

- Dette er en historisk begivenhed, siger Kim Jong-un ifølge det statslige nordkoreanske nyhedsbureau KCNA.

Han kalder loven "en kraftfuld politisk løftestang, der på markant vis kan styrke det nationale forsvar".

Den nordkoreanske leder beskylder USA, Sydkorea og Japan for tilsammen at have skabt en "asiatisk version af Nato". I hans øjne er de "den grundlæggende årsag til krig og aggression".

I år har Nordkorea udført række test af våben. Den seneste fandt sted 13. september med to kortdistancemissiler. Imens forberedte Kim Jong-un sig på et møde med Ruslands præsident, Vladimir Putin.

Den nordkoreanske leders besøg i Rusland skabte på ny vestlig frygt for, at Nordkorea og Rusland vil trodse sanktioner og indgå en våbenaftale.

Moskva menes at ville købe nordkoreanske våben til krigen i Ukraine.

Imens ønsker Nordkorea russisk hjælp til sit missilprogram.

USA og Sydkorea har sat yderligere blus på deres forsvarssamarbejde som modsvar på de nordkoreanske våbentest. De har lavet fælles militær- og flådeøvelser med Japan.

/ritzau/AFP



Source: http://www.kristeligt-dagblad.dk/rss/nyheder