Mindst tre personer omkommer i togafsporing i Missouri

Tre mennesker har mistet livet i en togulykke i den amerikanske delstat Missouri mandag.

Det oplyser talsmand for Missouri State Highway Patrol Justin Dunn på et pressemøde.

- Der er adskillige kvæstede, og vi kan bekræfte, at der er tre dræbte - to om bord på toget og en person i lastbilen, siger han ifølge nyhedsbureauet AFP.

Ifølge togselskabet Amtrak var der omkring 243 passagerer og 12 ansatte om bord på toget, da det ramte en lastbil med tippelad - en såkaldt dumper - og kørte af sporet.

Det rapporterer CNN.

Toget var på vej fra Los Angeles til Chicago, da ulykken indtraf i Chariton County mandag eftermiddag lokal tid.

- Vi beder folk i Missouri om at bede for alle dem, der er berørt, skriver Missouris guvernør, Mike Parson, i et tweet.

Politiet betegner ulykken som "omfattende".

Ifølge Justin Dunn bliver en lokal skole i den lille by Mendon i Chariton County brugt som et modtagecenter for de passagerer, som har pådraget sig mindre skader.

Ifølge Missouri State Highway Patrol blev cirka otte togvogne og to lokomotiver afsporet i ulykken, der skete omkring klokken 12.42 lokal tid.

Togpassageren Robert Nightingale fortæller til CNN, at han forsøgte at tage en lur, da hans togvogn pludselig afsporede og landede på siden.

- Jeg var ved at døse hen. Toget var forsinket, så jeg havde besluttet mig for at tage en lur inden min frokostaftale. Og så begyndte alting pludseligt at gå i slowmotion, fortæller han.

- Det var som om, at jeg kunne mærke sporene køre frem og tilbage, frem og tilbage, tilføjer han.

Efter at toget var stoppet, kravlede Robert Nightingale og nogle af de andre passagerer fra vognen ud af toget og op på taget.

/ritzau/Source: http://www.kristeligt-dagblad.dk/rss/nyheder

Herlufsholm-formand: Skolen har skabt problemer for de svage

Herlufsholms nye bestyrelsesformand, Jon Stokholm, tror, at det er skolens værdigrundlag, der er forklaringen på, hvor det endte med at gå galt.

Det siger han til Ritzau.

- Værdigrundlaget er meget individualistisk betonet. Det er ikke nødvendigvis dårligt, men den betoner nok individet på bekostning af fællesskabet.

- Sådan en kultur skaber problemer for de svage. De stærke skal jo nok klare sig, siger han.

Jon Stokholm er mandag aften blevet udpeget som skolens nye formand, efter at den siddende bestyrelse meldte sin afgang efter et ekstraordinært møde lørdag.

Det skete på baggrund af en kritisk rapport fra Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, der konkluderer, at bestyrelsen ikke har levet op til sit ansvar om at skabe trivsel bag eleverne.

Jon Stokholm vil forsøge at bruge den kritik som rettesnor for, hvor og hvordan kulturen på skolen har brug for at ændre sig.

- Vi har modtaget en rapport, som er meget kritisk, siger han

- Jeg kan kun snakke på egne vegne og ikke bestyrelsens, men jeg vil lægge mig fladt ned og acceptere hvert et ord i konklusionen og så arbejde ud fra det.

Han er især glad for, at både skolen og styrelsen har valgt at understrege, at man skal skille sig af med de nuværende sovesale.

- Sovesalens tid er forbi. Elevernes skal have deres eget værelse, og det er kun godt. Sovesalstanken skal effektivt manes i jorden, siger han.

Jon Stokholm har tidligere siddet som højesteretsdommer i 18 år. Han er overbevist om, at han kan bruge nogle af de kompetencer i forbindelse med sin nye formandspost.

- Lov er lov, og lov skal overholdes, siger han og understreger, at han i hans virke som højesteretsdommer har arbejdet for, at borgere følger gældende regler og lovgivning.

- De kompetencer kan jeg sagtens bruge. Det er der ikke nogen tvivl om.

/ritzau/Source: http://www.kristeligt-dagblad.dk/rss/nyheder